Intervju med en Röglesupporter

JK.se har tagit tempen på en Röglesupporter inför annandagens oerhört viktiga match för båda lagen.

Namn: Björn (Reading) 

Ålder: 40-something 

Rögle startade Elitserien stark, men har haft svårt på slutet. Hur ser ni på säsongen såhär långt? 
I början var vi bara nöjda med att slippa åka till Nybro för trehundrade gången. Vi visste dock att vi hade spelare som har utvecklingskapacitet så vi hoppades på en liten möjlighet till slutspel. Säsongen inleddes strålande av laget, men efter hand har vi haft stora skadebekymmer. Belastningen på ett fåtal spelare har varit stor, och vilan kom lägligt för oss. Vi har spelat med ett stort hjärta i många matcher, och som supporter så finns det inget skönare än att vinna på ren vilja.

Vad är målsättningen? Vad skulle ni vara nöjda med efter säsongens slut? 
Efter den kanske överraskande inledningen så finns det bara ett mål: Slutspel.

Röglepubliken blir väldigt lovordad i media, och anses vara Sveriges bästa. Hur ser ni på det epitetet och de andra Elitserielagens publik? 
Att bli rankade av media är många gånger ingenting som vi bryr oss om. Vi har dock en väldigt passionerad publik som väl följer och speglar vad som händer på isen. Vi har varit med och sagt vad vi tyckte när man byggde om ishallen, och då bevarades ståplatserna, med extrem närhet till isen. Vi skiljer nog oss väldigt mycket från schablonbilden av en ishockeysupporter. Rögles kassör gråter floder att det knappt säljs några matchtröjor och klapphattar, med Rögles logga på. Många supporters till Elitserielagen spökar ut sig som att man gick på maskerad eller liknar mer clowner på cirkus, och vi har ganska kul åt det…Vi har respekt för att det sjungs enligt mer gammal traditionellt sätt som hos er i Djurgården, …Visst kan Linköping också bjuda till, men dom går under namnet ”copycats”. Skellefteå har väl en ganska passionerad skara…annars tycker jag det ser ganska tunt ut bland fans som sticker ut på ett positivt sätt.

Berätta mer ingående om Angel Island Army (AIA) och Rögles supporterkultur? Vad känneteckar er?
AIA var från början en benämning från mitten av 80-talet, och ingen orgainserad skara. Ett gäng som gillade Rögle, att umgås, och kolla på engelsk fotboll. Vi inplanterade ganska mycket sånger och attityd från England, och plockar man in det inomhus så blir det en ganska bra atmosfär. Åren efter vi hade åkt ur Elitserien var tunga. En del orkade inte följa Rögle som tidigare..det bildades familjer och andra flyttade på sig. Sedan några år tillbaks så är Angel Island Army organiserade, ändå med rötter kvar i attityden: ”Vi går vår egen väg”. Kännetecken är väl som nämnts att vi är riktigt passionerade, vi har många egna sånger och att vi är otroligt lojala mot vår förening. Vi har haft många tunga år, men vi har alltid stått bakom laget till 110%, även i extrem motgång. Under mer än 20 år har vi endast vid ett tillfälle krävt en tränares avgång, och så blev det den gången också…kanske formar det också en trygghet (dock ej nonchalans) bland spelare. Så länge tröjorna dryper av svett så har dom vårt ograverade stöd.

Vilka är era rivaler? 
Äcklen från söder, Malmö! Dom förtjänar verkligen den plats dom nu har. Dock ska man ge Malmösupportrarna en eloge. Finns inte många andra som fått oss att gapflabba så mycket som dom, och det tackar vi för.

Hur är kopplingen till Helsingborg i fotboll? 
Det finns en tradition från mångas barnsben att HIF i Fotboll, Rögle i ishockey…många har sympatier för HIF bland Röglefans. 

Nu över till matchen mot oss på annandagen. Hur ser intresset ut från ert håll? Hur många väntas ni bli? 
Tja, vi räknar med några hundra på plats. 

Hur ser ni på DIF hockey och säsongen såhär långt?
Djurgården har väl inte spelat så dålig ishockey mellan varven, men man har vikt ner sig på ett märkligt sätt i långa stunder av matcherna. 

Er syn på DIF-publiken?
Vi vet att ni kan sjunga. 

 

Det är en väldigt viktig match som väntar, hur tror du det går i matchen, och för respektive lag när Elitserien är slut? 
Vi är inte lika bra som i 10-1 matchen för några år sedan, så vi får väl nöja oss med 7-1 denna gång. Rögle blir sexa i Elitserien och får spela slutspel. Djurgården går ej förbi Rögle, men det kan kanske räcka för slutspel ändå.

1 Svar to “Intervju med en Röglesupporter”



  1. 1 Nu över 1000 biljetter sålda till båda matcherna! « Järnkaminerna Stockholm Trackback vid 21 december 2008 kl. 20:34
Comments are currently closed.



Bildarkivet uppdaterat

Kommande händelser:

Mån 30/3 15:00 Helsingborg - DIF (träningsmatch, Olympia)
Tis 31/3 18:00 Järnkaminernas årsmöte
Mån 6/4 19:00 DIF - Örebro SK
Lör 11/4 14:00 IFK Göteborg - DIF (tågresa!)
Ons 15/4 19:00 DIF - Gefle IF
Mån 20/4 20:00 hammarby - DIF
Fre 24/4 18:00 DIF - BP
Ons 29/4 19:00 Halmstads BK - DIF

Länktips till inofficiella DIF-sidor:

Kalender

december 2008
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Flickr Photos